Picnic - Taman Tasik Titiwangsa
9th April - Sunday
Alkisah hari ini, bangun tido lewat so termiss sesi Zumba hari ini, lepas tu bangun bangun terus siap siap masak Aglio Olio Seafood. Memang tergerak pon nak masak hari ni tu sebab dah beli barang semalam.
Nasib baik malm tadi dah text kawan ajak lepak makan makan ala-ala nak picknick nasib die free so masak masak tadi terus pack kan. Janji dengan kawan tu jam 11 jumpa kat Taman Tasik Titiwangsa. Hahahaha macam pelik picknick tengahari bahahaha. Nasib panas redup redup berangin .
Taman Tasik Titiwangsa |
Oh nak share Resipi Seafood Aglio Olio (2-3Pax)
Bahan Rencah
100gm Udang
100gm Sotong
100gm Dada Ayam
Sedikit Fish Cake
Sedikit Fish Ball
Bahan Tumisan (Potong Dadu)
9-10 Ulas Bawang Putih
1 Biji Bawang besar
2-3 Tangkai Cili Merah
Sedikit Cili Api
Bahan Sayuran
Cendawan Segar
Tomato Apple
Bahan Perasa
2 Kiub Pati Ayam Knorr
Pasta
1/2 Paket PREGO Angle Hair (Rebus dengan garam dan minyak)
Bahan Bahan Aglio Olio Seafood |
Cara Penyedian:
Tumiskan segala bahan sehingga kekuningan, masukan bahan bahan rencah dan gaulkan sehingga rata, slepas tu masukan sayuran tadi dan bubuh sedikit air untuk hancurkan kiub pati ayam. Gaulkan hingga rata. Last sekali masukan pasta tadi dan kacau sehingga rata. Sedia di hidang 😄
Alhamdulilah.
Sekian
Wow..sedapnya
ReplyDeletewah tu diaa
ReplyDeletepandai yer memasak...salute lah orang lelaki rajin ke dapur.
ReplyDeleteSeronok nya masak² piknik
ReplyDeletebest memang best kalau dapat picnic kat tepi tasik...
ReplyDeleteasalam..cari follow kat sini
ReplyDelete