Skip to main content

Posts

Featured

Picnic - Taman Tasik Titiwangsa

9th April - Sunday
Alkisah hari ini, bangun tido lewat so termiss sesi Zumba hari ini, lepas tu bangun bangun terus siap siap masak Aglio Olio Seafood. Memang tergerak  pon nak masak hari ni tu sebab dah beli barang semalam.
Nasib baik malm tadi dah text kawan ajak lepak makan makan ala-ala nak picknick nasib die free so masak masak tadi terus pack kan. Janji dengan kawan tu jam 11 jumpa kat Taman Tasik Titiwangsa. Hahahaha macam pelik picknick tengahari bahahaha. Nasib panas redup redup berangin .


Oh nak share Resipi Seafood Aglio Olio (2-3Pax)

Bahan Rencah
100gm Udang
100gm Sotong
100gm Dada Ayam
Sedikit Fish Cake
Sedikit Fish Ball

Bahan Tumisan (Potong Dadu)
9-10 Ulas Bawang Putih
1 Biji Bawang besar
2-3 Tangkai Cili Merah
Sedikit Cili Api

Bahan Sayuran
Cendawan Segar
Tomato Apple

Bahan Perasa
2 Kiub Pati Ayam Knorr

Pasta
1/2 Paket PREGO Angle Hair (Rebus dengan garam dan minyak)




Cara Penyedian:

Tumiskan segala bahan sehingga kekuningan, masukan bahan bahan rencah dan gaulkan sehingga r…

Latest Posts

MENGEMBARA MEDAN

Emcee - ILA DAMIA CUMA KAMU

TURNS 30th

ALOR STAR HALF MARATHON

Februari 2017

January 2017